Impadurire Tauti, CERT Prinde Radacini 2019

Campania de impadurire de primavara, aprilie 2019

Dragi prieteni CERT,

Pentru o organizare cat mai eficienta, va rugam sa parcurgeti detaliile de mai jos, referitoare la actiunea de impadurire , care se va desfasura sambata 6 aprilie 2019.

 

Programul zilei:

  • ora 8:45 – participantii care au mentionat ca au nevoie de transport, sunt asteptati pentru imbarcarea in autocare, pe platoul Salii Sporturilor “Horia Demian”. La autocar se va afla o lista nominala cu persoanele repartizate, va rugam sa respectati locurile desemnate. Plecarea spre locatia evenimentului de impadurire se va efectua la ora 9 , rugam punctualitate;
  • ora 9:30 – participantii care se deplaseaza cu mijloace proprii de transport , sunt asteptati in parcarea de langa manastirea Tauti. Regasiti coordonatele gps pentru zona de plantare marcate prin link-ul de mai jos :

Locatie Tauti

*In ambele locatii veti fi asteptati de voluntarii Asociatiei CERT-Transilvania care va vor indruma catre locatia evenimentului. Distanta de aproximativ 500 metri , de la parcare pana la parcela de impadurit va fi parcursa pe jos.

  • ora 9:30-10 – instructajul privind protectia muncii, informarea privind tehnica de plantare si impartirea pe echipe
  • ora 10 – actiunea de plantare propriu-zisa;
  • ora 13-14 – masa de pranz – gulas la ceaun;
  • ora 15 – imbarcarea in autocare sau mijloacele proprii de transport si revenirea in Cluj-Napoca.

 

Reguli de protectia muncii:

Atentie, uneltele care se folosesc, ceaglele (sape de munte) manuite necorespunzator pot produce accidentari, sunt unelte ascutite!!!!! Va rugam sa le folositi cu maxima atentie. Va rugam sa nu va grabiti si sa verificati tot timpul sa nu patrunda cineva in raza dvs de actiune. Deasemena, va rugam sa utilizati manusile de protectie pe care le veti primi la locatie, pentru a preveni accidentarile.

Avem rugamintea de a veni echipati adecvat unei actiuni desfasurate in teren : cizme sau bocanci , haine potrivite, pelerina de ploaie, etc.

Pentru siguranta tuturor participantilor, pe parcursul intregului eveniment va fi prezenta o ambulanta cu echipaj medical pregatit sa intervina in situatiile de urgenta.
Familiile cu copii sunt binevenite. Ne bucura prezenta celor mici. Pentru a evita situatii neplacute, rugam parintii sa supravegheze cat mai atent copiii.

 

Reguli de baza ale plantarii:

Pentru inceput trebuie făcută o vatra de 50×50 cm, adica se îndepărteaza vegetația si se afânează solul. In mijlocul vetrei se face o groapa suficient de adanca astfel incat puietul sa nu stea cu rădăcinile indoite.

Dupa asezarea in groapa, in jurul puietului se adauga pamant care se taseaza cu fermitate pe masura ce se umple groapa. Tasarea se va face cu atentie sa nu se rupa radacininile. Terenul are o usoara panta, astfel in partea de sus a puietului, in imediata apropiere a acestuia se va face o mica groapa cu calcaiul in asa fel incit sa se colecteze apa de ploaie.

Important:

Suprafata de impadurit va fi impartita in parcele, pe care vor actiona aproximativ  30 de persoane organizate in echipe de cate 5-6 voluntari.Fiecare participant va primi instructiuni referitoare la parcela pe care urmeaza sa isi desfasoare activitatea de plantat. Daca doriti sa formati echipe cu prieteni sau cunoscuti, va rugam sa veniti impreuna la responsabil.

Va asteptam cu drag!

Ne pare rau dar am ajuns la numarul maxim de persoane inscrise. Va multumim si ne vedem la editia viitoare

 

Pentru informatii si detalii suplimentare, va rugam sa contactati reprezentantii asociatiei:
Dan Jecan, tel: 0722.749.794
Flaviu Garbo, tel: 0722.248.118
E-mail: office@cert-transilvania.ro